Informatie – Spelende leden

Tikkende Toekans

De groep wordt begeleid door een staf welke zich hierin gespecialiseerd heeft. De leerlingen worden uit het spelprogramma geroepen om individueel muziekles te volgen bij een van de instructeurs. Naast het muzikale gedeelte komen tevens sport, spel en creativiteit aan bod. Door het jaar heen worden activiteiten als zwemmen, bowlen en een kamp/weekend georganiseerd. En natuurlijk kan de leerling meedoen aan activiteiten die door Jong Nederland worden georganiseerd, zoals de carnavalsmiddag en de kerstviering.

Jeugddrumband ‘Lets Beat It!’

Als de leering de muzieklessen doorstaan heeft, volgt er een doorstroming naar de jeugddrumband. Deze is in het leven geroepen om het steeds groter wordend niveauverschil tussen Tikkende Toekans en korpslid makkelijker te overbruggen. In de jeugddrumband komen aspecten aan bod en worden vaardigheden gerepeteerd die van belang zijn bij het spelen in het korps. Hierbij valt te denken aan samenspel, instrumentatie (kennis van slagwerkinstrumenten) en het spelen onder leiding van een dirigent. De jeugddrumband is een veilige tussenhaven om eerder opgedane kennis en vaardigheden te herhalen, toe te passen en te vergroten. De leerlingen krijgen persoonlijk bericht over repetitietijden en informatie over (eventuele) optredens.

Korps

De leerlingen repeteren, afhankelijk van hun niveau, met het korps mee. Door het jaar heen worden optredens bijgewoond, zoals carnaval, Sint Maarten, festivals, muziektoernooien, de jaarlijkse communiemissen, serenades, enzovoorts. De gevorderde leerlingen krijgen persoonlijk bericht over repetitietijden en informatie over optredens.

Psst… Heb je onze Facebook pagina al geliked?